Комисията за защита на потребителите (КЗП) и ГДБОП ще следят за

...
Комисията за защита на потребителите (КЗП) и ГДБОП ще следят за
Коментари Харесай

ГДБОП ще следи за продажба на райски газ в интернет -

Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) и ГДБОП ще наблюдават за продажба на в интернет. Очаква се продажбите да се пренесат главно там поради почналите преди дни всеобщи инспекции в търговски о0бкети след голям брой сигнали за потърпевши младежи.

" Проблемът с райския газ беше разпознат и се взеха незабавни ограничения за неговото решение. От три дни има масирани инспекции в страната. На доста места се открива, че по негласна заповед продажбата е спряна, само че на други места към момента се реализира. При към 10% от инспекциите са открити продажби “, сподели през днешния ден в изявление за bTV зам.-министърът на стопанската система и промишлеността Димитър Маргаритов.

„ Интернет стана главен източник на продажби. Там този надзор може да се упражнява при съществуване на законова възбрана. Контролът ще се реализира от КЗП и ГДБОП. Не е елементарно, има потребност от уплътняване “, подчерта той.

По думите му райският газ е рисково вещество и е значимо да има административна рамка, която краткотрайно да спре продажбите. Над 120 инспекции са осъществени за последните 2-3 дни. 

Очаква се да има и. На този стадий се обмисля възбраната за приложимост на божествен газ за лица под 18-годишна възраст и ограничението на потреблението му на публични места.

При открита продажбата на божествен газ, ще бъде наложена санкция до 20 хиляди лв..
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР